Voorstellingen

Bon Bini
14 december 2019 in theater Kameleon

14 december 2019 speelt de jeugd van Kameleon hun najaarsvoorstelling in het eigen clubgebouw. Onder regie van Yuri van Poelgeest wordt het stuk "Bon Bini" van onze eigen Desiree Bierman voor de tweede keer in de geschiedenis uitgevoerd. De jeugd neemt u vanuit de Hollandse winter mee naar tropische oorden.

Waar gaat u dit jaar naartoe op vakantie? Wij nemen u alvast mee naar het zonnige Curaçao. Bon Bini is een zelfgeschreven toneelstuk geïnspireerd op de ideeën van onze eigen jeugdafdeling. Bon Bini is een interactief toneelstuk met een klein muzikaal randje, geschikt voor iedereen van 7-100 jaar. Het stuk gaat over liefde, vriendschap, geld en de nodige vooroordelen. Het stuk wordt uitgevoerd door onze eigen jeugdafdeling onder leiding van Yuri van Poelgeest. Dit alles wordt gebracht middels enthousiast toneelspel. Wij heten u alvast van harte welkom, oftewel Bon Bini!

Meer informatie >>
poster

Ja ik wil ... denk ik
4 januari 2020 in theater Kameleon

Deze keer hebben we ons eigen gebouw omgebouwd tot de geïmproviseerde tijdelijke wachtkamer van een huisartsenpraktijk. De acht spelers zetten onder begeleiding van regisseurs Jaron Blazer en Annelies Jansen voor u de ouderwetse klucht "Ja ik wil ... den ik" van Nico Torrenga o p de planken. Mocht u zelf ergens nog een pijntje hebben, dan zal er na de voorstelling een spreekuur zijn aan onze gezellige bar.

Patricia heeft een praktijk in Bussum gekocht met financiële garantie van haar vader en zit midden in een verbouwing. Patricia is ongehuwd en geniet volop van het leven. Lucie, haar assistente, houdt haar nog enigszins in het gareel, maar na een avondje stappen gaat het mis. Patricia haar vader trekt zijn financiële steun in en Patricia moet aan een nieuwe geldschieter zien te komen. Ondanks de geldzorgen en verbouwing draait de praktijk gewoon door. Dan bedenken Patricia en Lucie een plan om aan geld te komen, maar of vriendin Janine hier vrolijk van wordt?

Meer informatie >>
poster

Stop de tijd! & Een vrouw voor Daan
15 december 2018 in theater Spant!

We brengen dit najaar weer eens een toneelavond met twee voorstellingen. Voor de pauze speelt de jeugd het stuk "Stop de tijd!" en na de pauze spelen de volwassenen "Een vrouw voor Daan".

Stop de tijd! - Desiree Bierman
In een laboratorium ergens in Nederland klinkt er : "Eureka". De mislukte professor Jacob heeft eindelijk een grootse uitvinding gedaan. De tijdmachine! Hiermee zal hij de show stelen maar dan gaat het gruwelijk mis. Een hele familie wordt per ongeluk "weggestraald". Waar zijn ze heen? Hoe krijgt hij ze terug?
Dit, in samenwerking met de jeugd, zelfgeschreven en door Desiree geregisseerde stuk neemt het publiek mee naar verschillende tijdperken. Tot het einde blijft het spannend want zal het allemaal wel goed komen? Of zal de professor altijd de mislukking blijven zoals zijn collega's hem zien?

Een vrouw voor Daan - Thea van der Waal
Mevrouw de Groot heeft jarenlang de scepter over haar gezin gezwaaid maar verhuist binnenkort naar een chique appartement in een seniorencomplex. Haar vrijgezelle zoon, Daan, woont nog steeds bij haar in. Niet omdat het een moederskindje is maar omdat hij het wel zo gemakkelijk vindt en zij hem graag bemoedert. Daarom durft mevrouw de Groot hem niet alleen achter te laten en heeft ze een contactadvertentie geplaatst om een vrouw voor hem te zoeken. Drie vrouwen hebben gereageerd, elk met een geheel eigen persoonlijkheid. Zal één van hen zowel het hart van Daan stelen als de goedkeuring van moeder krijgen?
De regie van dit stuk is in handen van Bert Kesteloo.

Meer informatie >>
poster poster

Moord tot de dood er op volgt
26 mei 2018 in theater Spant!

Na het grote succes van "Ja zuster, nee zuster!" is regisseur Annelies Jansen, samen met een enthousiaste groep van 10 spelers, druk bezig om het publiek weer te mogen laten genieten van een toneelvoorstelling. Dit keer geen blijspel of musical maar een echte komische thriller! Naast het lachen zal er dan ook een beroep gedaan worden op uw speurderstalent en intuïtie.

Op zaterdag 26 mei 2018 speelt Kameleon voor u de komische thriller: "Moord tot de dood er op volgt", geschreven door Peter Gordon en onder de regie van Annelies Jansen.

Mariette heeft een aantal vrienden voor het weekend op haar buitenverblijf uitgenodigd. Dat een oplichter en kunstvervalser deel uitmaakt van haar vriendenkring en dat deze met zijn collega in het kwaad weer van plan is toe te slaan is haar geheel onbekend. Toch wordt zij vermoord op het moment dat de waarheid aan het licht dreigt te komen. Haar jonge erfgename wacht hetzelfde lot en dus komt het gehele fortuin in handen van een gepensioneerde kolonel. Heeft hij iets met de butler of een rol in het mysterie?

Meer informatie >>
poster

Tussen Goed en Kwaad
9 en 10 december 2017 in ons clubgebouw

De jeugdgroep van Kameleon speelt op 9 december 2017 om 19:30 uur en op 10 december 2017 om 14:30 uur onder regie van Daniëlle Klijnman het stuk "Tussen goed en kwaad", een toneelvoorstelling gebaseerd op het al eeuwen oude sprookje van Hans Christian Andersen.

Een jong meisje moet op oudejaarsavond zwavelstokjes verkopen, maar niemand toont interesse in haar koopwaar en gedurende de dag verkoopt ze dan ook niets, Het meisje durft uit angst voor haar vader niet naar huis terug en blijft ook de markt met de hoop toch haar zwavelstokjes te verkopen. Zal het haar lukken al haar zwavelstokjes te verkopen?

Meer informatie >>
poster

Ja Zuster Nee Zuster
18 november 2017 in theater Spant!

De volwassenen van Kameleon spelen ter ere van het 70 jarig bestaan van de vereniging op 18 november 2017 om 20:00 uur onder regie van Annelies Jansen de avondvullende musical "Ja Zuster Nee Zuster" naar de gelijknamige televisieserie van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.

Centraal staan de verwikkelingen rondom rusthuis Klivia en zijn bewoners: Gerrit, Opa, de Ingenieur, Jet, Bobby en Betty. Zuster Klivia, met zware Groningse tongval, waakt over hen. Zij krijgen het regelmatig aan de stok met hun boze buurman Boordevol. Hij heeft grote moeite met de herrie die de bewoners maken. Boordevol probeert dan ook de bewoners regelmatig te dwarsbomen en zelfs uit te zetten maar krijgt daarbij meestal zelf de deksel op zijn neus.

Vanzelfsprekend wordt het verhaal omlijst door vele, welbekende, heerlijke liedjes van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Ja Zuster, Nee Zuster is daarmee met recht een parel in de Nederlandse musical-geschiedenis, die zowel jong als oud in lengte der dagen zal blijven aanspreken.

Meer informatie >>
poster

Sneeuwwitje (maar dan anders)
13 mei 2017 in theater Spant!

De jeugdgroep van Kameleon speelt op 13 mei 2017 om 19:30 uur onder regie van Desiree Bierman en met ondersteuning van enkele volwassenen het avondvullende stuk "Sneeuwwitje (maar dan anders)".
Ter gelegenheid van het jubileum zullen de jeugdleden dit jaar voor het eerst alleen spelen in de kleine zaal in theater Spant!
Heel erg spannend dus!

Sneeuwwitje: Ik dacht dat de dwergen zeven lieve kereltjes waren die "Johojoho" zongen en in het bos werkten.
Prins: Ja, ik heb ook ooit eens zoiets gelezen.
Sneeuwwitje: Maar het zijn eigenlijk een stelletje vervelende rotpubers.

En daarmee zegt Sneeuwwitje precies hoe het zit. Natuurlijk staat haar stiefmoeder voor de spiegel en natuurlijk zegt die spiegel dat zij de mooiste is. Maar Sneeuwwitjr... dàt is pas een lekker ding! Sneeuwwitje gaat ook in dit verhaal met de jager naar het bos, wordt niet gedood en komt bij de dwergen terecht en ook nu krijgt ze een giftige appel van de heks. Maar intussen terroriseren de dwergen een aantal bejaarden, die op een bijzondere manier wraak nemen en dat verwacht je nou weer net niet.
Als na een bezoek van diverse andere sprookjesfiguren (waaronder een vegetarische, verliefde wolf) de prins uiteindelijk dè kus geeft is er toch nog iets normaals aan deze versie van dit beroemde sprookje.

Meer informatie >>
poster

Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer?
1 en 2 oktober 2016 2016 in theater Spant!

De seniorenafdeling brengt voor u samen met de jeugdafdeling op 1 en 2 oktober 2016 de musical "Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer?" onder de regie van Annelies Jansen.

"Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer?" was in de jaren 70 een populaire televisieserie, geschreven door Harrie Geelen en was gebaseerd op het Duitse sprookje "De Rattenvanger van Hamelen". In 45 afleveringen werden meer dan 120 liedjes gezongen, met teksten van Harrie Geelen en op muziek van Joop Stokkermans.
De stad Hamelen heeft veel last van ratten. Niemand kan ze verjagen, totdat er zich een vreemde figuur aanmeldt bij burgemeester Walg op het gemeentehuis van Hamelen. Hij zegt dat hij de ratten wel kan verjagen als hij als beloning een pot goud krijgt. De zogenaamde rattenvanger blaast de ratten met zijn toverfluit weg. Heel Hamelen is dolblij behalve de burgemeester en zijn gemeenteraad. Zij konden de pot goud wel voor iets anders gebruiken. Meester Spicht praat de burgemeester daarom om en wil de rattenvanger iets anders geven. Maar de rattenvanger neemt er geen genoegen mee en loopt boos weg. Uit wraak blaast hij de volgende nacht alle kinderen de stad uit samen met vier volwassenen. Ze gaan de berg Kei in. De rattenvanger verdwijnt en de Hamelaars staan er alleen voor. Hoe zal dit aflopen voor de Hamelaars?

Meer informatie >>
poster

Camping Kameleon
11 juni 2016 in ons clubgebouw

De jeugd van Kameleon heeft het druk in 2016. Op hun eigen podium in ons gezellige clubgebouw en spelen ze op 11 juni maar liefst 2 keer (14:30 uur en 19:30 uur) een voorstelling en in het najaar zullen ze te zien zijn in het volwassenenstuk.

Dit stuk neemt u mee naar buiten, naar Camping Kameleon en is wederom geschreven door de jeugdregisseuse Desiree Bierman n.a.v. de ideeën van de jeugdgroep zelf.
Camping Kameleon verkeerd in grote financiële problemen. Als er nog 1 slecht seizoen wordt gedraaid zal de camping moeten sluiten. Eigenaresse Emma doet alles wat ze kan, samen met haar tweeling, om dit scenario te voorkomen en wil koste wat het kost haar camping vol hebben. Ze is niet eerlijk tegen haar gasten en binnen de kortste keren is het een zooitje ongeregeld op de camping. Een BN'er, een nogal bijzonder gezin, een oude oma, een japanner en een natuurfreak vormen een bont gezelschap en het is dan ook wachten tot het mis gaat. Als er dan ook nog brand ontstaat en de camping last krijgt van een muggenplaag lijkt het ongeluk helemaal compleet. Zal de camping gered kunnen worden of zal camping kameleon na de zomer van 2016 haar deuren moeten sluiten?

Meer informatie >>
poster


3 x Kerst
12 december 2015 in theater Spant!

Op 12 december a.s. brengt Kameleon 3 stukken op de planken. Alle stukken hebben het thema KERST.

Het eerste stuk wordt gespeeld door de senioren en geregisseerd door Bert Kesteloo. "Licht in de grijze massa" is een toneelstuk in 2 bedrijven en geschreven door Anand. Het stuk gaat over Evelien, een bejaardenverzorgster, die na een roerige levensperiode vol dieptepunten nu een rustig bestaan leidt. Als zij op de ochtend van 24 december uit de nachtdienst komt, treft zij een dakloze man bij haar woning aan. Zij vraagt de arme drommel, bij wijze van Kerstgedachte, op de koffie en heeft er geen flauw benul van wat haar te wachten staat.

Project X(-mas) is een toneelstuk wat is geschreven door Desiree Bierman in samenwerking met de jeugdgroep. Inmiddels zijn de repetities in volle gang en het beloofd weer een vrolijk stuk voor jong en oud te worden. Het stuk draagt het thema kerst, maar in een ander jasje. Het "oude" kerstvieren wordt ter discussie gesteld en door middel van een auditie-show, waar het publiek live bij aanwezig is wordt er naar een nieuwe vorm gezocht. Of dit nu echt een succes is blijft nog even de vraag, want wat is er bij kerst nu eigenlijk echt belangrijk? De eerste doorloop is inmiddels een feit en we kunnen nu wel verklappen.... Project X(-mas) is het kijken meer dan waard. Bestel alvast uw kaarten!

Het derde stuk wordt gespeeld door de senioren en geregisseerd door Annelies Jansen. "Op een morgen in december" is een blijspel in 2 bedrijven en geschreven door Cees van Broekhoven. Het stuk gaat over een hele gewone ochtend van eerste kerstdag met een heel gewoon gezin. Maar alles wat ook mis kan gaan, gaat mis. Oma zit opgesloten in de badkamer, een zwager is van de kraamafdeling weggestuurd omdat hij iedereen onrustig maakt, een schoonzuster besluit juist die dag haar man te verlaten omdat hij de eieren te hard heeft gekookt, de dochter houdt voortdurend de telefoonlijn bezet, vader tracht een kerstpuzzel op te lossen en moeder probeert alles in het gareel te houden.

Meer informatie >>
poster

Ciske de Rat
6 juni 2014 in theater Spant!

Wij spelen dit voorjaar een echte klassieker, namelijk het toneelstuk Ciske de Rat, onder de regie van Desiree Bierman en Annelies Jansen. Een toneelstuk wat door de senioren- en de jeugdafdeling gezamenlijk op de planken gebracht wordt.

Het verhaal speelt zich af midden in de jaren 1930. Ciske is een straatjongen die weinig ouderliefde krijgt. Zijn vader is zeeman en bijna altijd weg, en Ciske moet noodgedwongen bij zijn moeder wonen, die niets van hem moet weten. Ciske wordt telkens weer van school gestuurd, maar dan komt hij op een nieuwe school bij meester Bruis in de klas. Die weet Ciskes vertrouwen te winnen en Ciske krijgt het erg naar zijn zin bij hem in de klas. Ciskes vader krijgt een verhouding met wasvrouw tante Jans, waardoor er voor Ciske hoop gloort op een beter leven dan bij zijn moeder thuis.
Maar dan gebeurt er iets verschrikkelijks...

Meer informatie >>

Later als ik groot ben word ik ...... Zwarte Piet!
29 november 2014 in ons clubgebouw

Dat de jeugd van Kameleon toneel kan spelen, dat weet ondertussen iedereen. Daarom krijgen ze dit najaar weer een geheel eigen podium in ons gezellige clubgebouw en spelen ze maar liefst 2 keer (15:00uur en 19:00uur) een door onze eigen Desiree geschreven voorstelling.

Dit stuk is wederom geschreven door de jeugdregisseuse Desiree Bierman n.a.v. de ideeën van de jeugdgroep zelf.
Tijdens het toneelstuk komen weer de nodige dillema"s voor, zo is er geknoeid met de pepernoten bestellingen en staat er opeens een ongenode gast in het kasteel van sinterklaas. Verder komt Eva een weekje stage lopen bij Sinterklaas en kan ze direct heel hard werken om alle pieten mee te helpen. Kortom een leuk toneelstuk voor vooral onze jongere kijkers.

Meer informatie >>

Driekoningenavond
15 november 2014 in theater Spant!

We mogen toch wel zeggen dat er een bijzondere voorstelling zal worden gespeeld door de volwassenen in theater Spant! Een Shakespeare bewerking geregistreerd door Maja van der Esch..... er zijn nog kaartjes beschikbaar. Reserveer snel voor een bijzonder gezellig avondje uit!

We bevinden ons op een schiereiland in de Balkan streek, Illyrie.
De macht is toebedeeld aan hertog Orsino, die tot over zijn oren verliefd is op gravin Olivia.
Op een dag verschijnt Viola op het eiland. Ze is aangespoeld na een schipbreuk met haar tweelingbroer. Die heeft ze helaas nooit meer gezien en denkt dat hij dood is. Ze gaat in dienst bij hertog Orsino en doet zich voor als man; Cesario. Hertog Orsino geeft Cesario de ene na de andere opdracht om Olivia te overtuigen van zijn liefde, waardoor Olivia gevoelens krijgt voor Cesario. En dan.. schijnt Viola’s broer, Sebastiaan, ineens weer op te duiken…
Dit spel wordt versierd en begeleid door het personeel van Olivia, hofmeester Malvolio, Maria, de Nar en de beschonken Jonker Tobias en Jonker Andreas.

Meer informatie >>

Een wereld van magie & Gevaarlijk spel
17 mei 2014 in theater Spant!

In wat ondertussen een vast concept lijkt te worden brengen we dit voorjaar weer een toneelavond met twee voorstellingen. Voor de pauze speelt de jeugd het stuk "Een wereld van magie" en na de pauze spelen de volwassenen "Gevaarlijk spel".

Een wereld van Magie - Desiree Bierman
Stap binnen in de wereld van Magie! In deze wereld leven allerlei soorten heksen, tovenaars & gekke uitvinders. Zij nemen je mee op pad en leren je door middel van humor en magie een aantal "verborgen" maatschappelijke boodschappen. Een gezellige en drukke boel, maar pas op voor de onverwachte "gasten". Zij kunnen je behoorlijk dwars zitten en je proberen af te leiden. Ben je sterk genoeg om jezelf niet te verliezen en misschien nog wel sterker uit de strijd te komen? Waar wacht je nog op? Kom mee!

Gevaarlijk spel - Burton Bumgarner
In deze thriller van Bumgarner zorgt de auteur voor een nieuwe invulling van het begrip "jagen". De jagers zijn hier "headhunters", die op sollicitanten jagen. Gedurende de lange geschiedenis van de Zaroff Company is het succes van het bedrijf gebaseerd op het aantrekken van de juiste medewerkers. Ook dit keer worden vier vakmensen uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op het hoofdkantoor van Zaroff. Na een subliem diner en een stimulerende toespraak weet elk van de sollicitanten dat het om een perfecte baan met een riant salaris gaat, een job die een einde zou maken alle financiële problemen . De chef personeelszaken vertelt echter dat er maar één vacature is. Ze worden opgesloten in een luxe appartement waaruit geen ontsnappen mogelijk is. Degene die de avond overleeft krijgt de baan, dé manier om de kandidaten te testen op loyaliteit, vindingrijkheid en vastberadenheid. De vier zijn eerst angstig en geschokt en weigeren aan het spel deel te nemen. Maar dan gaat die perfecte baan toch lonken...

Meer informatie >>

De Oppas & Sprookjes moet je uitlezen
26 oktober 2013 in theater Spant!

Na het succes van het voorjaar weer een toneelavond met twee voorstellingen. Voor de pauze spelen we het stuk "De Oppas" en na de pauze spelen we "Sprookjes moet je uitlezen". In beide stukken spelen zowel de jeugdleden als de volwassenen.

De Oppas - Walter Vermeer
De gepensioneerde generaal Otto en zijn vrouw gaan een avondje uit. Ze hebben neef Jan-Jaap uitgenodigd om op de kinderen te komen passen. De generaal twijfelt eraan op Jan-Jaap daartoe wel in staat is. Maar ach, wat kan er nu gebeuren op zo'n rustige avond in het stille plaatsje Breedvliet?

Sprookjes moet je uitlezen - Sikke Helder
Ook sprookjesfiguren kunnen het wel eens zat worden. Altijd weer hetzelfde sprookje. Hans is de eerste die het zat is en heeft geen zin. Vandaar dat de heks, ooit nog bijna minister, op pad moet om ze te zoeken. Ze wordt moe van het lopen, want dat is ze niet zo gewend. Als ze even een slaapje gaat doen, komen er twee niet al te snuggere boeven, die denken geld te kunnen verdienen met het ontvoeren van sprookjesfiguren. Ze zien de Heks aan voor Sneeuwwitje en ontvoeren haar. Puntmuts en Grietje zijn het direct eens. Ze moeten Nelie bevrijden. Hans is eerst nog van andere mening, maar als de één van de twee schurken hem heeft uitgescholden voor sul, wil ook Hans Nelie bevrijden, om die twee te laten zien hoe slim hij is. Als Drog voor de charmes van de heks valt, en nog steeds denkt dat het Sneeuwwitje is, en List wordt betoverd, wordt Nelie bevrijd. De twee boeven moeten voortaan als straf invallen als er een sprookjesfiguur vrijaf wil.

Meer informatie >>

Knettergek & Het Klapraam
20 april 2013 in theater Spant!

Een bijzondere toneelavond met twee voorstellingen. Voor de pauze speelde de jeugdafdeling het stuk "Kettergek" en na de pauze speelde de volwassenen "Het Klapraam".

Knettergek - Desiree Bierman
Knettergek is een dor de jeugdleiding van Kameleon zelfgeschreven toneelstuk in samenwerking met de jeugdgroep. Het stuk gaat over het gekkenhuis het Happy Home, waar verschillende "gekken" onder behandeling zijn. Lotte die in de waan verkeerd dat ze een baby is, Claus die ervan overtuigd is dat hij de kerstman is, Catherine die denkt een kat te zijn, Agnes die verzot is op breien en gele rare dingen zegt, Stevie die denkt een topmuzikant te zijn en Beppie Janssen die alles doet om aan geld te komen. Beppie is echter ontsnapt en er wordt een nieuwe patiënt, Tom, binnengebracht. Tom is ervan overtuigd dat hij niet gek is en beweert dat de directeur Lodewijk hem heeft opgesloten vanwege een ruzie van vroeger.
Dan begint er een knettergek spel met vele vragen. Waar is Beppie gebleven? Waarom moeten de patiënten zoveel pillen en kalmeringsmiddelen nemen? Wat komt Mathilde, de onbekende tante van Catherine, opeens doen? En vooral ... wie is er nu wel en wie is er nu niet "gek"?

Het Klapraam - Marijke Cromvliet
De oude meneer Odeklonje is levensmoe en wil alleen nog zijn enige dochter Barbara zien. Hij plaatst een oproep op Internet, waar twee dames op afkomen. Barbara en Aay Wang. Barbara, uit Texas, zal met haar pistool de zaakjes wel even regelen. Aay Wang, uit China, is met haar lieftalligheid een sta in de weg. Maar buurvrouw Speksnijder houdt alles goed in de gaten.
Als er dan een bijna verdronken visser opduikt met zijn onhandige klusjesman, komt het tot een uitzichtloze situatie waar Aay Wang met haar "Chinese thee" een oplossing voor vindt. Maar dan is het al te laat. Alleen het klapraam is nog te redden. Of toch niet?

Meer informatie >>

Mallejan is weerom!
10 november 2012 in theater Spant!

Samen met Goois Toneel speelden we deze komedie in vier bedrijven: "Mallejan is weerom!" geschreven door Aris Bremer en geregisseerd door Jaap Kokx.

Jan van de Molen keert na tientallen jaren terug in het dorp van zijn jeugd. Als puber werd hij daar "Mallejan" genoemd, ieder draagt er een beeldende bijnaam. Jan wil een boek schrijven over die voor zijn vader noodlottige periode. Deze dappere onderwijzer, vanwege zijn temperament "Dolle Dries" genoemd, werd na een handgemeen met de corrupte wethouder "de Beer" onschuldig veroordeeld en overleed in de gevangenis.
Ondergebracht in het verbouwde kippenhok van "Jaap Bravegassie" en "Goudelsje", waarin Dolle Dries de weken voor zijn proces had verbleven, wil Jan diens eenzaamheid destijds invoelen maar ook de waarheid achterhalen.
Snel wordt duidelijk dat er niet veel veranderd is in het dorp. De post wordt nog altijd voor bestelling door Lida "Likkepot" gelezen en doorverteld. Dorpelingen vliegen elkaar om niets naar de keel en zijn in kampen verdeeld. Maar ook zijn ze één in het toedekken van vroegere onverkwikkelijkheden zoals die rond Dolle Dries. Bovenal is het nog steeds "de Beer" die als wethouder manipuleert, domineert en op rokken jaagt. Al gauw raakt Jan tegen zijn zin verwikkeld in allerlei conflicten en liefdesperikelen.
Het loopt met Mallejan anders af dan met zijn vader. Zelf loopt hij vast in de ontstane situatie en duikt onder in kluizenaarschap. Gelukkig is het de flegmatieke Bravegassie en zijn wichelroede die hem weer wakker schudden. Maar het is vooral "Ratje", diens punkachtige dochter, die hem helpt de waarheid over zijn vader boven tafel te krijgen. De Beer weet zij op even hilarische als doeltreffende wijze met eigen wapenen te bestrijden en tot overgave te dwingen. Mallejan kan het boek over zijn vader schrijven en zijn zoon straks de eervolle naam Dries van der Molen geven.

Meer informatie >>

Aardbeien met slagroom
23 juni 2012 in theater Spant!

Tijdens het Eenakter festival Bussum 2012 was Kameleon 1 van de 3 deelnemende verenigingen met het stuk "Aardbeien met slagroom" van Bruce Frisk.

In het eerste tafereel overlijdt de bejaarde vader van de twee zusters Mary en Hester. Mary, de oudste en bazigste, besluit de dode man in de diepvriezer te bewaren, gedurende vier maanden, omdat dan een schenkingsakte van hun vader aan hen van kracht wordt. Hester doet - met afgrijzen - mee. Met moeite weten ze een toevallige bezoeker (een kolonel die tevens als lijkschouwer op-treedt) de deur uit te werken. Vier maanden later. Vader ligt te ontdooien in de slaapkamer. De zusters bladeren alvast reisgidsen door. De dokter wordt gebeld, om de dood te constateren. Helaas is de oude, kippige dokter inmiddels vervangen door een jonge, scherpziende dokter. Deze constateert dat vader dood is, maar hij wil geen overlijdensakte afgeven omdat het een hem onbekende patiënt betreft. Er moet een lijkschouwing komen. Komt de waarheid boven tafel?

Meer informatie >>

Bon Bini
16 juni 2012 in ons gebouw

Dat de jeugd een leuke uitvoering neer kan zetten, was te zien tijden deze dubbele uitvoering van het door Desiree geschreven stuk "Bon Bini".

Waar gaat u dit jaar naartoe op vakantie? Wij nemen u alvast mee naar het zonnige Curaçao. Bon Bini is een zelfgeschreven toneelstuk geïnspireerd op de ideeën van onze eigen jeugdafdeling. Bon Bini is een interactief toneelstuk met een klein muzikaal randje, geschikt voor iedereen van 7-100 jaar. Het stuk gaat over liefde, vriendschap, geld en de nodige vooroordelen. Dit alles wordt gebracht middels enthousiast toneelspel. Het stuk wordt uitgevoerd door onze eigen jeugdafdeling onder leiding van Sharon de Bruijn en Desiree Bierman. Wij heten u alvast van harte welkom, oftewel Bon Bini!

Meer informatie >>

Spijkerhart
21 april 2012 in theater Spant!

Onder de bezielende begeleiding van gast-regisseur Jean Voormeer speelde de vereniging het door Aris Bremer geschreven stuk "Spijkerhart".

Simon Spijker, directeur van de Weduwe Spijker en Co. in kisten en kratten, komt als herboren op zijn bedrijf na een ernstige hartoperatie. Zijn medewerkers en zijn echtgenote hebben verschillende verwachtingen van de toekomst na Simons genezing. Maar diens bloed kruipt nu waar het eerder niet gaan kon. Met zijn wilde plannen voor de firma stoot hij zijn trouwe vennoot Co voor het hoofd. Door zijn onberekenbare verliefdheden krijgt hij problemen met zijn vrouw Amanda en met zijn secretaresse Muis. De jonge bloedmooie kantoorhulp Katja weet hij ook niet lang te boeien. Als dan stagiaire Hans, met zijn grote ideeën en zijn kleine spraakgebrek, hem ook verlaat, verandert het leven voor Simon in een nachtmerrie. Uit die crisis komt Simon ook weer herboren terug in de wereld van kisten en kratten. Maar die wereld blijft spijkerhard!

Meer informatie >>